dimarts, 13 d’agost del 2013

ERC, ho has tornat a fer



Fa uns anys que l’actualitat política no descansa per vacances. Potser és per la crisi econòmica o potser per l’inexorable procés de podriment de la classe política actual. 

En qualsevol cas, d’un temps ençà, arribem al mes de setembre amb la sensació de no haver desconnectat ni un moment i de continuar en el mateix curs polític. 

Aquest cop, el motiu d’alerta que ens ocupa és una nova pífia d’ERC . No m’agrada gens haver de dedicar articles criticant als companys d’altres partits d’esquerres però ERC cada vegada respon menys als patrons d’una formació progressista. La seva deriva cap el centre populista i cap el nacionalisme acrític és ara més evident que mai. 

Un nou exemple d’aquesta “desesquerranització” (m’haureu de disculpar pel neologisme però no he trobat altra paraula per expressar-ho) l’hem tingut aquest mateix matí. Juntament amb CiU, han vetat la compareixença al Parlament d’Andreu Mas-Colell, Irene Rigau i Neus Munté en relació a l’informe sobre desnutrició infantil del Síndic de Greuges. 

És que 345.000 infants en risc de pobresa no és un tema prou important com per que els responsables d’economia, ensenyament i serveis socials recullin la tovallola i el para-sol durant unes hores i intervinguin al Parlament? 

130.000 menors afectats per la pobresa severa no són un motiu suficient com per aturar durant unes hores Catalunya i dedicar-hi una sessió al Parlament?

50.000 nens i nenes amb problemes per accedir al nivell apropiat de proteïnes de manera regular no és un conflicte social prou rellevant per aquests politicastres per no esperar al setembre?

Aquest és un problema massa greu com per esser tractat de manera ordinària en una sessió qualsevol. Menys encara, com pretenen, situar la intervenció del Síndic entre els debats sobre la privatització d’Aigües Ter-Llobregat i la pròrroga dels Pressupostos de la Generalitat. Tot això, a més, sense incloure les intervencions del conseller i les conselleres que han de gestionar aquest tema. 

No demanaré a CiU que actuï amb certa decència, ja fan tard com per començar a demostrar-la ara. Ara bé, si crec que ERC està a temps per demostrar un mínim de racionalitat en la seva manera d’actuar. No tot s’hi val a l’hora de pactar amb el Govern ni a l’hora d’encetar el procés nacional. 

Demano a ERC que s’apropi més a les seves arrels fundacionals i s’allunyi de la seva deriva cada vegada més sèrbia. 

Manel Clavijo Losada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada