dimecres, 25 de gener del 2012

La necessitat de renovar-se


Quan un estudiant –independentment de la seva dedicació- es troba davant d’una successió de mals resultats acadèmics pot fer dues coses: o bé estudiar més o bé estudiar d’una manera diferent.

Quan un electrodomèstic comença a fallar amb freqüència el propietari pot anar pagant petites quantitats o invertir una quantitat mitjana en un electrodomèstic nou (obsolescències programades a part).

Quan un equip de futbol encadena una sèrie de mals resultats esportius pot entrenar amb més intensitat o canviar el plantejament dels partits que ha de jugar.

Quan un partit polític com el PSOE ha perdut les arrels i ha desdibuixat el seu projecte (cosa que provoca tard o d’hora una davallada electoral), cal obrir la finestra i ventilar tota la seu del carrer Ferraz.

I és que no se’ns ha d’escapar un fet: aquesta crisi no s’acabarà en un termini curt de temps, més aviat al contrari, va per llarg. Quan la ciutadania comenci a comprovar que el PP no és pas el partit de la recuperació econòmica sinó el promotor d’unes polítiques d’austeritat que agreugen la situació exigiran un canvi. A nosaltres ens pertocarà presentar l’alternativa clara i fiable que mereixeran. En cas contrari haurem faltat a la nostra responsabilitat com a partit amb vocació de masses. Si no existeix una alternativa que generi confiança en els electors aquests perdran la seva
referència.

Si no assumim la nostra responsabilitat com a socialistes serem part de les causes d’una fractura social sense precedents que es canalitzarà pels partits populistes de torn que se n’aprofitaran del desencís. Per tant, la facilitat per forçar la legalitat i violar els principis de la Democràcia s’incrementarà en la mesura en la que nosaltres abandonem l’espai electoral que ocupin aquests partits.

És per això que al PSOE cal una renovació i cal que sigui encarada per la companya Carme Chacón. Ella és l’única que pot aportar l’aire fresc que necessitem combinant-lo amb l’experiència de la que disposa. Caldrà que compti en el seu equip amb gent que representi certa renovació experimentada com l'Eduardo Madina i ideòlegs amb experiència europea com Juan Fernando López Aguilar. Cal recordar que la imatge és important però encara més el que hi ha al darrera.

Endavant Carme!

Manel Clavijo Losada

3 comentaris:

  1. Estic completament d´acord en el fet de que el PSOE s´ha de renovar profundament si no vol acabar d´ensorrar-se del tot, però crec que Carme Chacón no és la persona més encertada per fer-ho. En primer lloc perquè no es fan primaries com Déu mana i en segon lloc perquè una persona que està en contra del concert econòmic no pot ser votada pels seus companys del PSC.

    ResponElimina
  2. Estic totalment d'acord en que no s'han fet les primàries obertes que es necessitaven, en part per això cal renovar la direcció política. Sobre el tema del concert econòmic només et diré una cosa: ningú de fora de Catalunya votarà mai a un candidat que estigui obertament d'acord amb el concert econòmic per Catalunya. ¿Vol dir això que siguin males persones? No, vol dir que ho consideren negatiu per la resta de comunitats autònomes. I et diré una altra cosa, tenen tot el dret a opinar així.

    ResponElimina
  3. Al pozo Manel... se ha perdido toda esperanza!xD

    ResponElimina